Volder din hund problemer?

Hund (Kilde: Petworld.dk)

Hund (Kilde: Petworld.dk)

Nogle hundeejere kommer til at opleve, at hunden pludseligt ikke adlyder, at den ikke reagerer på noget og opfører sig ukontrollabelt. Der er mange former for besværlig adfærd hos hunde, og det kan være tegn på alle mulige ting.

Tag hul på problemet

Adfærdsproblemer er tit grunden til at hunde bliver aflivet, men det kan godt forebygges, hvis man opdager og gør noget ved problemet. Logisk nok: Jo længere problemet får lov at være der og danne vaner hos din hund, jo sværere bliver det at komme af med dem igen. Så du har et stort ansvar for at holde øje med hunden, og hvad den gør. Eksempler på adfærdsproblemer er for eksempel:
• Hunden bider andre hunde eller mennesker
• Hunden er bange for fyrværkeri eller mennesker
• Hunden stresser
• Hunden kan ikke være alene hjemme
• Hunden jager biler eller folk, der løber

Få det behandlet

Hvis du finder ud af, at din hund har et adfærdsproblem, er det som sagt vigtigt, at du får det forebygget. Der findes en del muligheder for at få hjælp. Adfærdsbehandling foregår i dit eget hjem, hvor du og en behandler gennemgår hundens normale mønstre, så I kan lægge en præcis plan for, hvordan I bedste hjælper din hund tilbage på fode igen. Desuden kan det være en god idé at tage et besøg hos dyrlægen, så du får udelukket alle fysiske grunde til et adfærdsproblem.

Interesseret i at vide mere? Der findes en masse god inspiration på Gipote her samt vigtige informationer om kæledyr generelt på Dyrenes beskyttelse.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *