Hundetegn er lovpligtige

Hundetegn er ikke et valg (foto petworld.dk)

Hundetegn er ikke et valg (foto petworld.dk)

Hundetegnet er både pænt og praktisk, og det er derfor altid noget, du bør gå op i og have på dit rene, når du får ny hundehvalp. Du bør også altid tjekke om man kan læse, hvad der står påskrevet på skiltet, ligesom du bør tjekke låsen, så din hund ikke mister skiltet. Det kan ske, hvis den leger i vild natur, hvor den kan hænge fast i krat og grene, ligesom det kan ske, hvis den kradser, klør og måske endda bider i sit hundehalsbånd. Du bør altid som udgangspunkt skrive navn og adresse på dit hundetegn, da dette er lovpligtigt. Din hund skal altid kunne identificeres, hvis den løber væk, eller hvis den kommer til at lave ulykker, hvilket kan ske, hvis den er fri i trafikken eller kommer til at bide en anden hund eller kat.

Hundetegn skal passe til din hund

Ud over dit navn og adresse er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan tillade dig at skrive på dit hundetegn. Det kan være praktisk med din hunds navn, hvis fremmede skal få den til at lystre. Vælg enten et klassisk rundt hundetegn i metal eller et mere kreativt tegn, der kan være formet i forskellige figurer. Det kan være hjerter, kødben, hunde, hoveder – her er det også kun fantasien, der sætter grænser.

Ud over hundetegnet, så er det vigtigt at købe et halsbånd, der matcher hunden. Vælg et hundehalsbånd af høj kvalitet, der kan holde til slid. Lad gerne tegn og halsbånd matche i stilen.

Køb dit hundetegn med tryk her

Share

One thought on “Hundetegn er lovpligtige

  1. Pingback: Hundetegn – for hundens skyld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *