Hundefoder, der sætter fut på hvalpens vækst

Hunden skal ernæres sundt, så vælg grundigt når du vælger hundefoder(foto lavprisdyrehandel.dk)

Hunden skal ernæres sundt, så vælg grundigt når du vælger hundefoder(foto lavprisdyrehandel.dk)

En hundehvalp udvikler sig rigtig meget i dens allerførste leveår, og for at forstå hvor stor udviklingen er, kan man sammenligne med menneskets udvikling. Det siges nemlig, at hvalpen udvikler sig lige så meget i løbet af sit første år, som menneskebarnet gør i løbet af 14 år. Og det siger bestemt ikke så lidt.

Derfor er det rigtig vigtigt, at man giver hvalpen et godt foder, så den har fundamentet til at kunne udvikle sig optimalt. Det kræver den rigtige sammensætning af vitaminer og mineraler, for der skal gode næringsstoffer til god udvikling. Hvalpefoderet har stor betydning for hundens voksenliv, fordi det er gennem dette, at hunden får skabt sit fremtidige fundament, bogstaveligt talt. Det er nemlig allerede i den tidlige vækst, at knoglerne styrkes, og hunden får altså et stærkt og aktivt hundeliv, hvis den får det rigtige foder fra start.

De store hunderacer har brug for lidt ekstra omtanke i forhold til foder

Det varierer fra race til race, hvilken fodersammensætning, der er optimal. Det siger jo sig selv, at ikke alle hvalpe skal vokse lige meget. Ligesom der er forskel på størrelsen på fuldvoksne hunde, afhænger det hele af, hvilken race hunden er. Det handler også om, hvornår hunden vokser mest, for der vil altid være et tidspunkt i det unge hundeliv, hvor væksten er størst.

Foderet skal først og fremmest understøtte en naturlig udvikling i et fornuftigt tempo. Hvalpen må ikke udvikle sig alt for hurtigt, for så kan knogler og led ikke følge med, og hunden kan risikere at få skader. Foderet skal også være lækkert, så det i det hele taget bliver en god oplevelse for hvalpen at spise. Det kan man også give den ved at skabe ro omkring måltidet. En hund må aldrig være stresset, når den skal spise.

Se et stort udvalg af hundefoder her hos Petworld

Læs flere spændende artikler om hundefoder her:

Forkæl din hund med det rigtige hundefoder

Hundefoder skal tilpasses din hund

Royal Canin laver hundefoder til alle slags hunde

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *