Hjælp alle havens dyr igennem vinteren

Efteråret nærmer sig i hastige skridt og på grund af det køligere vejr, har mange af havens dyr travlt med at finde føde og forberede sig på at overvintre. Især fugle og pindsvin har travlt med vinterens forberedelser, ved at finde en masse føde for at overleve den kommende lange vinter.

Hvordan kan du hjælpe dyrene i haven

Du kan hjælpe fuglene og pindsvinene med at klare sig igennem den hårde vinter, ved at tilbyde et varieret udbud af foder, som er med til at opbygge dyrenes fedtdepoter. Ud over at hjælpe fuglene mod vinteren, vil du samtidig tiltrække et væld af fugle- og dyreliv i din have, som du kan have meget gavn af i en kedelig vinter.

Mange pindsvin har lidt under sidste vinters hårde kulde og derfor er nye unger ofte undervægtige og har dermed svært ved at overleve den kommende vinter. En god idé er at aflevere pindsvinet hos en pindsvineplejer, som har de rette værktøjer til at fede pindsvinet op. Ellers kan du hjælpe pindsvinet ved at fodre det med avocado, killingetørkost og masser af vand i små vandskåle rundt omkring i haven.

Generelt set kan du hjælpe havens dyr ved at:

  • Bygge små pindsvinehuler og fuglekasser og placere det rundt omkring i haven
  • Have fuglefoderkugler på træer og buske
  • Have frisk vand
  • Være opmærksom og pas på dyrenes potentielle gemmesteder, når du vedligeholder din have

På den måde vil du hjælpe havens dyr med at overvintre og sikre nyt og spændende dyreliv næste sæson.

Køb f.eks. mad til havens dyr her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *