Har din hund diarre, må du ikke lade den lide

Hvis din hund har diarre så hjælp den med det samme! (foto: petworld-vet.dk)

Hvis din hund har diarre så hjælp den med det samme! (foto: petworld-vet.dk)

Næsten alle hunde oplever på et tidspunkt i deres liv, at blive ramt af en maveinfektion, som gør at den får diarre. Og når det sker, er det ikke bare besværligt for dens ejer, men rent faktisk også yderst generende for hunden. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at hjælpe den med det samme, så den skal lide i så kort tid som muligt.

Giv din hund karantæne når den har diarre

Først og fremmest skal du sørge for, at den opholder sig i et trygt miljø, mens det står på. Når dens tarm og mave er udsat, vil fremmede bakterier nemlig kunne være med til at give endnu større problemer, og dette kan betyde alvorlige sygdomme for din hund. Først er det en god ide at se tiden an, for at se om det går over af sig selv. Men oplever du, at det står på i længere tid, skal du give din hund medicin mod maveproblemerne.

Specielt foder når din hund har haft diarre

Når du har fået styr på din hunds mave, kan der dog stadig være udfordringer. Fordi din hund nu forbinder det at spise med at have ondt i maven og få diarre, vil den ikke have den samme lyst til at spise, som den tidligere har haft. Derfor vil du opleve, at din hund måske kun spiser lidt eller slet ikke spiser noget, og det kan være umuligt at presse den til at spise. Derfor skal du i stedet for skaffe den specielt foder, hvor der er øget smagelighed. Dette vil nemlig give din hund lysten til at spise tilbage, og du skal ikke længere gå og være nervøs for, hvorvidt din hund får nok mad. Samtidig kan special foderet være med til at sikre, at din hunds mave- og tarmsystem efterfølgende vil fungere godt, så den ikke har tendens til at få diarre igen.

Har din hund diarre, skal du altså hjælpe den

Læs mere om hunde med diarre her:

Gode råd til, hvad du kan gøre, når din hund lider af diarre

Læs mere om hundefoder til hunde med diarre

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *