Flere og flere tilfælde af allergi hos hunde

Hundesenge (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Kan din hund have allergi? (foto: petworld-vet.dk)

Hunde er noget af det allerbedste. De er loyale som intet andet, og du får en ven for livet. Det tager de færreste hundeejere forgæves. Langt de fleste elsker deres hund lige så meget, som den elsker en. Det er svært at finde et væsen så positivt. Ligegyldigt hvad bliver du altid mødt af en logrende hale.

Ligegyldigt om du ikke har set den i flere dage eller bare har været på arbejde, får du en velkomst, der er så varm og kærlig, at den er svær at erstatte af noget andet. Hunde er gode til at sprede glæde og varme hos alle i familien. De er noget helt særligt. For mange er det mere end en hund – det er et familiemedlem.

Desværre oplever et stigende antal hundeejere, at deres hunde bliver ramt af allergi. Det er uvist, hvad der tricker det, men der findes forskellige teorier. Under alle omstændigheder er det en ærgerlig udvikling, men heldigvis er der hjælp at hente. Det behøver ikke at være jordens undergang.

Allergi hos hunde er et stigende problem

Flere og flere hunde bliver ramt af allergi. Nogle mener, at det er fordi, hunde er mere indendørs end før i tiden, og det har deres luftveje ikke godt af. De har brug for mere frisk luft. Andre mener, at det er fordi, der er for mange tilsætningsstoffer i hundefoder. De får med andre ord ting, der ikke er godt for dem.

Det er dog svært at sige, hvad der tricker det. Ingen har et endegyldigt svar. Ligegyldigt hvad er der hjælp at hente. Hvis hunden eksempelvis ikke kan tåle sit foder, kan løsningen være at skifte det ud. På den måde kan man undgå de stoffer, den ikke kan tåle, og hunden kan helt og aldeles blive fri for sine gener.

De typiske symptomer på allergi er rødme i huden og kløe i pelsen. Det er værd at holde øje med og være på vagt overfor. Ens hund fortjener nemlig det allerbedste.

Læs mere om allergi hos hunde her

Læs mere om allergi hos hunde og katte her:

Hunde med allergi skal have noget bestemt foder

Allergi hos katte fremkommer hyppigt

Share

One thought on “Flere og flere tilfælde af allergi hos hunde

  1. Pingback: Indret dit hus til hunde med allergi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *