Få et nyt kæledyr til at bo i et kaninbur

Tid til at få en lille pelset kanin? (foto petworld.dk)

Tid til at få en lille pelset kanin? (foto petworld.dk)

Når de hører ordet ‘kæledyr’, tænker de fleste nok på en hund eller en kat. Disse repræsenterer da også langt størstedelen af de dyr, der findes i de danske hjem. Der er dog også mange andre muligheder for at få et sødt og dejligt kæledyr. Nogle af dem forudsætter indkøb af noget andet. For eksempel kan man ikke have en eller flere kaniner uden at have et kaninbur.

Et kaninbur er nødvendigt, fordi en kanin ikke på samme måde som en hund eller kat kan lære, at den skal blive i eller omkring hjemmet. Hvis man ikke holder øje med en kanin vil den altså ret hurtigt måske forsøge at stikke af, eller i hvertfald gemme sig et sted, hvor man vil have svært ved at finde den. Derefter vil der ikke gå ret længe, før den er blevet snuppet af en ræv eller en stor fugl.

Køb et ordentligt kaninbur

Kaninen er et oplagt valg som kæledyr til mindre børn, men også som et familieprojekt. Hvert familiemedlem kan have en kanin i et kaninbur, og på den måde føle sig tæt knyttet til den. Derfor er det også vigtigt, at man investerer i et ordentligt kaninbur, så kaninerne har gode leveforhold og har muligheder for at folde sig ud.

Et kaninbur er ofte lavet af træ. En eller flere låger kan enten åbnes oppefra eller fra siden, så man har mulighed for at fodre kaninerne eller tage dem ud. Der må gerne være forskellige rum, og godt med blødt hø eller lignende på gulvet.

Lav et kaninbur selv

En anden mulighed kunne være at bygge et kaninbur på egen hånd. Hér er det vigtigt at man tænker på, at kaninerne skal kunne leve i buret døgnet rundt og stadig have det godt. Det skal også være sikkert, så de ikke kan stikke af uhensigtsmæssigt. Læs eventuelt guides til byg selv kaninbure på nettet!

Ellers kan du købe kaninbure her

Share

One thought on “Få et nyt kæledyr til at bo i et kaninbur

  1. Pingback: Et kaninbur er fundamentet for en smuk tilværelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *