Få en glad og frisk kat med det rigtige kattefoder

Kattens kost skal være helt i top! (foto petworld.dk)

Kattens kost skal være helt i top! (foto petworld.dk)

En kat fanger mus og småfugle, og det er endda set før, at en kat også godt kan få fat i et egern, hvis den er ekstra dygtig og egernet måske er en smule uopmærksom. Men selvom katten elsker at lægge sig på lur i det høje græs og jagte små dyr som et rigtigt rovdyr, ja så er det ikke ensbetydende med, at katten har lyst til at spise disse dyr.

Tværtimod er en kat bedst tjent med at få en god omgang kattemad, når den venter hjem efter en dag i det fri. Det kan også være en god ide at have nogle godbidder liggende til sin kat, hvis man gerne vil forkæle den rigtigt meget. Det kan også være som ved hunde en belønning, når katten har gjort det, man ønsker.

Sådan vælger du det rette kattefoder til din kat

Når du skal ud og købe kattefoder, er det ofte en jungle at finde rundt i, hvad din kat er bedst tjent med. Priserne er meget forskellige, og det samme er indholdet af kattemad. Du skal derfor være opmærksom på at få læst varedeklarationen grundig inden du beslutter dig form hvilken type kattefoder, din kat skal have. Katte kan godt lide fisk, så det kan være en god ide at have en slags kattefoder til din kat, som har fisk tilsat. Også selvom det ikke ligefrem dufter himmelsk i din lejlighed at have en ordentligt portion lugtende fiskekattemad stående. Men smagen betyder noget for din kat, og desuden er der nogle, der påstår, at fiskeolien er vigtig for, at katten har en flot og skinnende pels.

Ud over kattemad skal katten blot have adgang til rigeligt med vand.

Se et stort udvalg af kattefoder.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *