En kattebakke lugter stærkere i kattens næse

Katten synes heller ikke kattebakken ikke er ulækker (foto lavprisdyrehandel.dk)

Katten synes heller ikke kattebakken ikke er ulækker (foto lavprisdyrehandel.dk)

De fleste vil måske forbinde en kattebakke med den sure og samtidig tørre lugt af kattegrus, men sådan behøver det overhovedet ikke at være. Løsningen er, at man regelmæssigt tømmer bakken for våde pletter og afføring. Du behøver altså ikke at skifte kattegruset hver gang, især ikke hvis dette er lugtfrit. Brug en speciel skovl med huller i, hvor gruset kan løbe igennem, og grav dig gennem bakken, når det er nødvendigt. Det kan det godt være mere end en gang om dagen, men proceduren er ret simpel, og det er helt klart ”besværet” værd.

Du skal huske på, at når først bakken begynder at lugte i din næse, så har den lugtet længe i kattens. Dyr er udstyret med en exceptionel lugtesans, der har været vigtig for deres overlevelse i naturen, og en lugtende bakke vil virke meget stærkt på katten. Så bliver det pludselig en rigtig ubehagelig oplevelse for katten at bruge sit toilet, og det er ikke et værdigt katteliv.

Når du rengør bakken, og det skal du som minimum en gang om ugen, skal du vaske den grundigt og eventuelt desinficere den. Herefter fylder du nyt kattegrus i bakken, og så er den klaret. Du må aldrig bruge opvaskemiddel eller stærkt lugtende rengøringsmidler til bakken, for lige meget, hvor meget du skylder efter, kan lugten blive ved med at irritere din kats følsomme næse.

Hvis du har flere katte, skal du have flere kattebakker

Der er et andet vigtigt hensyn du skal tage til katten angående dens kattebakke. Selvom mennesker godt kan dele toilet, så er kattene bare ikke særligt glade for at dele toilet. Katten afmærker sit territorium, og det kan være derfor, en kat ikke vil besørge oven i en anden kats efterladenskaber. Det lyder trods alt heller ikke rart. Husk derfor at have en kattebakke per kat.

Find en kattebakke her http://www.lavprisdyrehandel.dk/products/kattetoiletter–tilbehoer.aspx

Læs mere om kattebakker her

Share

2 thoughts on “En kattebakke lugter stærkere i kattens næse

  1. Pingback: En kattebakke holder hjemmet rent og katten tilpas

  2. Pingback: En kattebakke er smart, praktisk og anvendelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *