En kattebakke holder hjemmet rent og katten tilpas

Husk nu også en kattebakke! (foto lavprisdyrehandel.dk)

Husk nu også en kattebakke! (foto lavprisdyrehandel.dk)

Der kan være mange årsager til, at din kat har brug for en kattebakke. Uanset hvad, findes der en til din kats behov.

Hvis den er drægtig kan den have brug for at opholde sig på meget snæver plads. Den har måske ikke overskud til at bevæge sig udenfor, den bliver helst, hvor den er. Så kan det være en god ting for den at kunne lette sig uden at vide, at du bliver vred på den og træt af den, fordi du skal gøre rent.

Når den drægtige kat føder, kan dens killinger heller ikke finde ud af at gå ud i naturen i starten. Derfor er du nødt til at hjælpe dem på vej. Med en kattebakke har de fået et toilet, der er lovligt at bruge indendørs – i stedet for fodenden i din seng. Så snart de har lært, hvordan man skal gøre, vil de være klar til at prøve det af i naturen.

En fordel kan være at placere kattebakken et sted i hjemmet, hvor det ikke gør noget, at det sviner lidt. Et andet alternativ er at investere i en overdel til kattebakken. Med denne holdes snavset inde. Der er dog også risiko for, at katten ikke føler sig tryg ved at gå ind i denne kattebakkekasse.

Hold rent men spar på gruset

En kattebakke kan hurtigt gå hen og blive en ulækker ting at have stående. For at undgå det, er det en god ide at tømme den ofte. Til dette findes der miniskovle med huller i. Hullerne sørger for, at du får samlet kattens efterladenskaber ind, men at det rene grus kan glide igennem skovlen. På den måde undgår du for meget spild, hvilket også hjælper til at spare et par kroner på grus. Skovlene kommer i mange størrelser og farver, du vælger bare ud fra smag og behag. Så holder du let kattebakken ren.

Klik her og find din nye kattebakke

Få mere information om kattebakker:

En kattebakke lugter stærkere i kattens næse

Alle kattehjem skal have i hvert fald én kattebakke

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *