Derfor får hunde allergi, og det kan du gøre!

Hund (Kilde: Petworld.dk)

Ved du hvad du kan gøre, hvis din hund har allergi? (foto: petworld-vet.dk)

Allergi hos din hund kan som hos dig selv eller dine medmennesker skyldes mange ting. Det kan være medfødt hos hunden og dermed genetisk betinget, men kan udvikle også sig i løbet af hundens liv. F.eks. kan allergi overfor græs eller en bestemt slags foder ikke være medfødt.

Det samme gælder at allergi overfor nogle bestemt ting kan udvikle sig til det værre, hvis hunden er tit i er kontakt med allergigenen som f.eks. græs.

Det skal du holde øje med

Der er forskellige ting, du lige skal holde ekstra øje med. Selvfølgelig helt generelt men især hvis du har mistanke om, at din hund har allergi. De mest normale symptomer er at hunden klør sig, men ikke som den plejer. Det kan være forskellige steder i pelsen eller i hovedet. Det kan også være lopper, så sørg for at undersøge det først.

Desuden skal du holde øje med, om hunden ændrer udseende, f.eks. om den får ”briller” eller måske taber håret andre steder. Det kan være alvorlige tegn på enten allergi eller andre sygdomme.

Det kan du gøre

Der findes i dag mange måder, hvorpå man selv kan hjælpe sin hund med allergien. Hvis det er foderet, der er genen, kan det hjælpe bare at skifte foder til noget, som så ikke indeholder eksempelvis oksekød, men så har noget, der er erstatter det.

Hvis det er allergi for pollen eller parfume, skal du selvfølgelig sørge for at holde hunden væk fra det. Og dernæst skal hunden vaccineres eller have medicin til at afhjælpe virkningerne af allergien.

Er du dog det mindste i tvivl, bør du strakt kontakte din dyrelæge og få hjælp den vej igennem. De tester og spørger ind til en masse, så på den måde kan være lettere at komme ind til kernen af problemet.

Se, hvad du har af muligheder for at hjælpe din hund her

Læs mere om hunde med allergi her:

Indret dit hus til hunde med allergi

Flere og flere tilfælde af allergi hos hunde

Share

One thought on “Derfor får hunde allergi, og det kan du gøre!

  1. Pingback: Har din hund allergi, bør der gøres noget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *