Akvarieplanter – Pas godt på vandkvaliteten

JUWELAKVARIE LIDO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)

JUWELAKVARIE LIDO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)

Pas godt på vandkvaliteten. Med akvarieplanter gælder det om at opretholde den rigtige balance i vandet. PH værdien skal være korrekt, både fordi fiskene skal trives, men bestemt også fordi planterne skal have de rette vækstbetingelser, så de vokser frodigt og bliver velproportionerede og samtidig opretholder den rigtige grønne farve. Akvariet skal også stå, så lysforholdende er rigtige.

Hvad skal man passe på

Det nytter ikke, at der er for meget dagslys – eller for lidt – for den sags skyld, og det kunstige lys fra lysstofrøret skal også være rigtigt. Og så skal det være slukket halvdelen af døgnet. Hvis der er noget galt med placeringen af akvariet, kan det lynhurtigt ses; for så bliver akvariet nemlig grønt af alger – der opstår meget algevækst på planter, akvarievæggene, på de naturlige sten, på pumpen og af og til også på de fisk, der er mest stillestående.

Når planterne trives og vokser, er det vigtigt af og til at tage dem op og dele dem, ganske som havde det været en staude fra et staudebed i haven – på den måde skabes der endnu flere planter, og de planter der er tilbage får bedre plads til at vokse – ja, måske lykkedes det at få skabt så gode vækstbetingelser, at du ligefrem får planter i overskud!

På udkig efter nye akvarieplanter, se linket!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *