Akvarieplanter – en grøn oase

Skab en fredlig undervandsoase (foto petworld.dk)

Skab en fredlig undervandsoase (foto petworld.dk)

Sommer. Solen skinner. Parken emmer af liv. Og ikke kun i kraft af mennesker og deres medbragte dyr. Eller parkens fastboende dyr. Træer, buske og blomster skyder op og gør vores liv større. Naturens kunst udfolder sig for os – og gør det nemmere for os at sætte hverdagens centrifuge i relief.

Men planter findes også under havets overflade. Og de er mindst lige så mangfoldige og storslåede som deres brødre på den anden side af overfladen. Desværre er det en ret overset kunstscene, og alt for mange snyder sig selv for nogle fantastiske oplevelser, som giver livet nye og friske perspektiver.

Akvarieplanter er et kunstværk. Et mikroskopisk lille udsnit af en næsten uendelig, imponerende kunstscene, som almindeligvis kun er fiskene forundt. Planterne i akvariet er ligesom billedet, vi hænger på væggen. Det fortæller noget om, hvem vi er. Vi har valgt lige præcis det billede og den plante, fordi det siger os noget. Og derved siger det også en masse om os.

Det åndehul, du savner

I dag har mange af os brug for et åndehul. For at koble fra. For at slippe for stress, jag og forpligtelser – om ikke andet så bare for én aften. Her er akvariet en oplagt hjælper. Akvariet og de planter, du putter i det, kan nemlig skabe den perfekte ramme om den refleksion og de dybere tanker, som vi er nødt til at sætte på pause, når hverdagen suser af sted.

Akvariet og akvarieplanter er en oase. Et frirum. Et frikvarter. Og det har mange brug for, fordi vi lever i en tid, hvor vi har mere travlt end nogensinde før. Aldrig før er der blevet stillet så store krav til os.

Derfor fortjener du et rum til at slappe af og tænke. Det kan akvariet og akvarieplanter være med til at skabe.

Se et spændende udsnit af akvarieplanter her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *